Головна » 2021 » Грудень » 3 » 16 днів проти насильства
09:01
16 днів проти насильства
Прояви насильства супроводжують людство з давніх давен. Прикро, що ми звикли сприймати насильство, як щось неминуче, адже прояви насильства порушують права людини, принципи її вільного та справедливого існування. І коли насильство чиниться поруч із нами чи в нас у домі, у школі, на вулиці, ми можемо й повинні зупинити його.
Сьогодні під час проведення Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства», в рамках кіноклубу "Правовий орієнтир» Docudays.UA, який діє при Волочиській центральній бібліотеці, ми знову дивилися і обговорювали з учнями 9 класу Волочиського НВК, непростий фільм із колекції Кіноклуби Docudays UA "Лізо, ходи додому".
Враження після перегляду фільму дуже емоційні. Ми детально обговорювали життя 8 – річної дівчинки, на яку в її родині мало хто звертав увагу. Відчуття безвиході, образи на дорослих – це ті емоції, які переживає дитина на самоті. Що робити, у кого просити допомоги?
Найперше – по допомогу можна звернутися до місцевого відділу поліції, набравши 102, до служби у справах сім’ї та молоді, до психологів. Як допомогти собі, коли попав в небезпечну ситуацію, розповіла учням інспекторка поліції Волочиського сектору ювінальної превенції, лейтенант поліції Інна Дудко. Детальні поради учні отримали від фахівця. Адже тільки при спілкуванні можна визначити в якій життєвій ситуації знаходиться «жертва».
Фахову допомогу можна отримати за цим посиланням.
https://www.adm-km.gov.ua/?page_id=56160
Тепер сміливо можна сказати – інформацію надано, є над чим подумати . А добрих справ у нас ще багато! Зупинити насильство зможемо тільки разом! Саме тому для дітей та молоді говоримо про нульову толерантність до насильства!
Дякуємо усім за співпрацю!
#dokuклуб





 
Переглядів: 301 | Додав: root