Головна » 2021 » Грудень » 6 » 16 днів проти насильства
09:36
16 днів проти насильства
Насильство в сім’ї – це не та тема, яку можна обговорювати жартома. Це тема яка несе страх, сором, відчай. На жаль, проблема насильства, а особливо домашнього насильства, є актуальною в нашому суспільстві. Про те, говорити та вирішити проблему, не так просто. Оскільки жертви, що потерпають від насильства в сім’ї, емоційно скуті та залякані.
В рамках кіноклубу Docudays. UA "Правовий орієнтир», який діє при Волочиській центральній бібліотеці, відбувся перегляд та обговорення документального фільму «Лізо, ходи додому», разом з учнями 7 класу, соціальним педагогом та класним керівником Волочиської ЗОШ №1.
Маленька дівчинка Ліза, живе в сім’ї, де про неї згадують тільки тоді, коли за вікном вечір… Дівчинка постійно тікає з дому, вона спілкується з природою і таким чином знаходить спокій і затишок для себе. Учні досить жваво обговорювали життя маленької Лізи, однією з порад, яку вони дали для неї – мовчати не треба!
Адже порушення прав дитини в цьому фільмі були в кожному епізоді.
Куди ж звертатись? Дізнайтесь самі і поділіться з іншими!
Алгоритм дій для потерпілих від домашнього насильства. https://www.youtube.com/watch?v=kg468zbsMaY&t=5s
І кожен з нас має сказати ні насильству у власній родині. Адже сім’я – це саме те місце, яке має бути світлим затишком, острівцем безпеки і комфорту у нашому житті. Місце, де тебе розуміють і поважають, де можна нікого не боятися і почуватися вільно кожному: і маленькій людині, і дорослому, і особі літнього віку. Пошана один до одного, взаєморозуміння, орієнтування на мирне вирішення конфлікту, можуть забезпечити благополуччя і згоду в сім’ї, а відповідно і добробут держави в цілому.
Щасливий той, хто щасливий у себе вдома!
#Dokuklub





 
Переглядів: 130 | Додав: root