Головна » 2021 » Листопад » 18 » Перегляд фільму «Євромайдан SOS» з учнями 9 класу Волочиського НВК
16:35
Перегляд фільму «Євромайдан SOS» з учнями 9 класу Волочиського НВК

21 листопада Україна відзначає молоде, однак уже дуже знакове свято для українців, День Гідності та Свободи.
У клубі документального кіно з прав людини Docudays UA
« Правовий орієнтир», який діє у Волочиській центральній бібліотеці, переглядали та обговорювали фільм українського режисера - документаліста Сергія Лисенко «Євромайдан SOS». На кінопоказ були запрошені учні 9 класу Волочиського НВК. Фільм показав, наскільки ми сильні і готові допомогти іншим. Адже з ініціативи молодих правозахисників та активістів, які об’єдналися 30 листопада після побиття студентів на Євромайдані і була створена ГО Євромайдан SOS. Вона одна із перших відкрила гарячу лінію для постраждалих і ще одну — для волонтерів-адвокатів.
Як очевидець та учасник подій на Майдані, своїми спогадами поділився директор Волочиського історико – етнографічного музею – Ільчишин Сергій, який приніс і показав учням експонати музею, які були узяті під час подій листопада – грудня 2013 року. Історія має знати своїх героїв! Нам є ким пишатися! А молоді потрібно розповідати про прості та елементарні речі – гідність, право, совість, відповідальність і свобода!
Волочиська центральна бібліотека запрошує на кінопокази та обговорення документальних фільмів вчителів, учнівську молодь, студентів, представників БПД, психологів. Адже всі ми робимо спільну справу – виховуємо молоде покоління, яке зможе побудувати європейську державу і примножити її перемоги!
#docuclub





 
Переглядів: 114 | Додав: root