Головна » 2020 » Травень » 5 » Друга світова війна
09:07
Друга світова війна
Роки війни, століття пам’яті
Минуле потребує пам’яті …
Друга світова війна 1939 – 1945 р.р. – найстрашніший злочин в історії людства, що був вчинений нацистським режимом, завдав невиправної шкоди людській цивілізації.
Перемога над цим страшним ворогом була важкою, ключові битви за визволення Європи від гітлерівської навали точилися саме на території нашої держави. І саме визволення України похитнуло міць гітлерівської воєнної машини.
У ці травневі дні ми з жахом згадуємо ту страшну війну і дякуємо всім, хто зміг не дивлячись ні на що захистити нашу землю.
Вражаюча історія українських героїв Другої світової війни , які зробили чималий внесок у спільну перемогу , викладена на сторінках неймовірно цікавих книг.
Книги про Другу світову війну - це ніби підручник з історії, написаний не датами та мапами, а життям та переживаннями людей.
Книга О. Довженка «Україна в огні» - це історія полум’я, що охопило родину Запорожців та всю Україну, змусивши відправитись боронити рідну землю на фронт. «Ми б’ємось за те, чому нема ціни у всьому світі – за Вкраїну».
До теми війни звертався також відомий український письменник П. Загребельний його роман «Європа – 45» про людей, які потрапили у самий вир війни і боролися з нею всіма своїми силами, подолали неможливі перешкоди, пройшли крізь пекельну небезпеку, щоб внести свою частку у Велику Перемогу, щоб мати можливість повернутися до рідних домівок, до вільного і щасливого життя.
Історичні книги про Другу світову війну неможливо уявити без праці «Спогади про Другу світову війну», у 2 – х томах видатного політика, талановитого історика та оратора Сера Вінстона Черчілля. У книзі автор міркує над маловідомими історичними фактами, характеризує видатних державних діячів тогочасної епохи. Незважаючи на двотомний обсяг, читання не обтяжує, а навпаки, дарує вичерпну інформацію про перебіг трагічної війни та її передвісники.
Ці та багато інших захоплюючих книг ви зможете почитати у Волочиській центральній бібліотеці.
Події тих страшних днів не повинні згаснути в пам’яті народу, ми шануємо світлу пам'ять героїв, які віддали життя, низько схиляємо голову, пам'ять про них назавжди залишиться в серцях багатьох поколінь, яку нащадки несуть у вічність.
Нехай мир та злагода завжди панують у наших думах і серцях, нехай світлі травневі свята, присвячені пам’ятним датам історичних подій Другої світової війни, зокрема 8 та 9 травня 2020 року - 75 - ій річниці Перемоги над нацизмом у Європі, Дню пам’яті й примирення та Дню Перемоги додадуть всім нам нових сил та натхнення для побудови сучасної європейської держави – України!
Переглядів: 171 | Додав: root