Головна » 2020 » Серпень » 12 » Ефективні ідеї на користь громади
08:33
Ефективні ідеї на користь громади
11 серпня 2020 року біля приміщення Волочиської центральної бібліотеки було організовано та проведено вуличний консультаційний пункт  - «Ефективні ідеї на користь громади». На даний захід  запрошено представника Волочиської міської ради,  начальника відділу економічного розвитку, інвестицій та регуляторної діяльності Дзьоник Ірину. Детальна та змістовна  інформація була донесена до жителів громади. Ірина Володимирівна розповіла про Програму підтримки сільськогосподарських товаровиробників на території громади протягом 2018-2020 років. Відповідно до цієї програми  розпочато виплату з міського бюджету часткового відшкодування вартості закуплених фізичними особами нових доїльних установок індивідуального доїння домогосподарствами. Також у даний програмі є часткове відшкодування витрат на придбану техніку та обладнання сільськогосподарськими обслуговуючими кооперативами, яке  здійснюється за рахунок виділення коштів з міського бюджету.
Для активних громадян, які хочуть внести в розвиток міста чи села цікаві пропозиції, працівниками Волочиської центральної бібліотеки була подана інформація про конкурс Бюджету участі, який діє у Волочиській ОТГ. До речі, у 2019 році Волочиська центральна бібліотека стала однією із переможниць цього конкурсу.
Програмою «Теплих кредитів» цікавилася молодь, адже багато хто з них не знав що можна нею скористатися та відшкодувати кошти на встановлення вікон, дверей, а також зробити  теплоізоляцію зовнішніх стін у своїх помешканнях. Дана програма діє в рамках виконання заходів Програми підвищення енергозбереження та енергоефективності Волочиської міської ради (об’єднаної територіальної громади) на 2018-2021 роки», затвердженої рішенням міської ради від 22.12.2017 року №7-33/2017.

Захід відбувся в рамках реалізації проекту ПУЛЬС «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні», що впроваджує Асоціація міст України в партнерстві з Радою міжнародних наукових досліджень та обмінів (IREX в Україні) за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) та за підтримки з Хмельницьким обласним відділенням ВГО Українською бібліотечною асоціацією .
#USAID #PULSE #IREX #АМУ #ПУЛЬС #AUC
   
Переглядів: 151 | Додав: root