Головна » 2015 » Жовтень » 21 » Презентація книги "Замки і фортеці з - понад Кучманського шляху"
08:31
Презентація книги "Замки і фортеці з - понад Кучманського шляху"

21 жовтня читальний зал бібліотеки зібрав місцевих краєзнавців, шанувальників давнього минулого рідного краю, членів літературно – творчого об’єднання «Обрії», бібліотекарів на зустріч з членом Спілки археологів України, Національної спілки краєзнавців України, науково – методичної ради Державного архіву Хмельницької області, науковим співробітником відділу охорони пам’яток історії і культури у Хмельницькій області Володимиром Анатолійовичем Захар’євим, який презентував свою нову книгу у співавторстві з С. Шпаковським «Замки і фортеці з – понад Кучманського шляху».

У книзі йдеться про оборонні споруди XVI – XVII ст., замки яких збереглися вздовж західною відрізку Кучманського шляху – від «воріт у Східне Поділля» міста Бар до Південно – Волинської Базалії, біля якої Кучманський шлях вливається у Чорний.

Цікавими для присутніх були розповіді про замки та оборонні споруди, які знаходились вздовж Кучманському шляху на території Волочиського району, а саме в селах: Маначин, Купіль, Яхнівці, Ожигівці.

Володимир Анатолійович подарував бібліотеці ще декілька книг, з якими можуть ознайомитися наші читачі.

 

Переглядів: 912 | Додав: root