Головна » 2016 » Травень » 13 » Сильне ім'я Надія
12:36
Сильне ім'я Надія

Сьогодні у Волочиській бібліотеці відбулась зустріч з Вірою Савченко, сестрою полоненої льотчиці, патріота України Надії Савченко.

Такі зустрічі надихають, наповнюють, гострять. "Сильне ім'я Надія" - саме таку назву має книжка Наді Савченко, яку сьогодні презентувала сестра Наді - Віра. Довгождана зустріч відбулася у форматі авторського проекту Літературний туризм . На заваді візиту Віри не стала ні її шалена занятість, ні дощ, ні відстань від Києва до Волочиська. З Вірою Савченко ми спілкувалися про все: і про Надю, і про недавню поїздку до Росії та Латвії, і про український політикум і про війну на Сході. Не зрізаючи гострі кути непростих тем Віра розповідала, відповідала на запитання учасників заходу і її відвертість та щирість відчувалися у кожному слові. Та й чи могло бути інакше? Казенні заготовлені виступи, "прилизані" фрази, нещирість і пафос - все це стає тлінню у присутності людини, яка добре знає ціну людських вчинків та слів: ціну вчинків та слів перших осіб нашої держави, ціну вчинків та слів друзів і недругів, ціну вчинків та слів наших хлопців на Сході; ціну вчинків та слів сестри, Надії, чия громадянська позиція змусила сьогодні увесь світ побачити істинне, вороже обличчя путінської Росії; спонукає увесь світ знову і знову пам'ятати: Україна жива і має гідних синів та дочок, котрі готові боронити її до останнього подиху, навіть у російських затінках та катівнях.
Були квіти, подарунки фото на згадку, побажання Надії якнайшвидшого повернення на Батьківщину. Ну і звичайно, Надіна книга, яку Віра привезла волочисцям. Ну а завдяки партнеру проекту Літературний туризм, секретарю Волочиської міської ради Аліна Коваль "Сильне ім'я Надія" школи Волочиської ОТГ отримають у подарунок .

 

 

Переглядів: 360 | Додав: root