Головна » 2018 » Травень » 31 » Засідання круглого столу «Думай глобально, дій локально»
10:46
Засідання круглого столу «Думай глобально, дій локально»

Засідання круглого столу «Думай глобально, дій локально»

Волочиська центральна бібліотека в партнерстві з Громадською організацією «Українська бібліотечна асоціація» уже вдруге проводить захід в рамках проекту ПУЛЬС «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні», який проходить під патронатом Асоціації міст України (АМУ) в партнерстві з IREX/Україна за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).
31 травня у приміщенні читального залу центральної бібліотеки відбулося засідання круглого столу « Думай глобально, дій локально» у дружному діалозі між представниками органів місцевого самоврядування, активними громадянами міста і сіл Волочиської ОТГ. Міський голова Костянтин Черниченко приймав участь в роботі круглого столу. Він відмітив, що насамперед розвиток громади залежить від активності місцевого населення, малого та середнього бізнесу. Із розроблених Волочиською міською радою 39 проектів, що були направлені на розвиток громади, третина реалізована.
Сьогодні сміливо можна сказати, що реформа децентралізації у Волочиській громаді показала гарні результати. Адже за такий короткий проміжок часу відбулися великі зміни - це прокладені нові дороги , проведення водогонів в населених пунктах ОТГ, вирішено питання стихійних сміттєзвалищ, налагоджено централізоване вивезення сміття, облаштовано вуличне освітлення в 90 % сіл громади.
Кожен свідомий громадянин повинен запитати себе: що можу я, що можемо ми? Вивчивши досвід інших громад щодо створення молочних та плодово-ягідних кооперативів, визріло рішення щодо створення у селах Волочиської громади таких кооперативів. Як зауважила Ірина Дзьоник, начальник відділу економічного розвитку, інвестицій та регуляторної діяльності, це дасть можливість планомірного впровадження на селі нових форм роботи та створення робочих місць. Міською радою прийнято програму щодо підтримки сільгоспвиробників (кооперативів). В 2018 на виконання цієї програми передбачено фінансування в розмірі 500 тис.грн. 
У місті проводиться значна робота з провадження заходів з енергоефективності. Як розповів присутнім Сергій Гумений, в.о.головного інженера ЖЕК, до кінця року заплановано виділити з міського бюджету 700 тис. грн. для утеплення та встановлення енергозберігаючих світильників з датчиками на рух у багатоквартирних будинках. Актуальним залишається питання про створення ОСББ.
Планів і завдань у Волочиської громади ще багато. Головне те, що всі ми відчули переваги і зміни на краще, адже наша громада – це спільний дім!
#USAID #PULSE #IREX #АМУ #ПУЛЬС.

                  

Переглядів: 258 | Додав: root