Головна » 2020 » Серпень » 14 » Здобутки і досягнення: в чому секрет?
14:59
Здобутки і досягнення: в чому секрет?
        Волочиська центральна бібліотека уже четвертий рік  поспіль  продовжує  роботу  у проекті  Пульс «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні».  Цікавою та невимушеною була зустріч  у форматі «жива бібліотека», а темою діалогу були здобутки і досягнення Волочиської ОТГ, які відбулися за роки  після об’єднання.
        В процесі розмови обговорювалися  питання  по благоустрою громади, про те, як в кращу сторону змінилась інфраструктура населених пунктів  -  це і освітлення вулиць, ремонт школи , медичного закладу чи закладу  культури.
Начальник відділу економічного та агропромислового розвитку, інвестицій, регуляторної діяльності І.Дзьоник  розповіла, що з початку створення громади виконавчі органи міської ради мали можливість приймати участь у різноманітних Програмах розвитку, конкурсних відборах, організованих Фондами України та Європейських країн, залучаючи при цьому додаткове фінансування для розвитку своєї території.
 Зокрема, найбільш великими проектами, які стали переможцями у конкурсних відборах, та по яких вже розпочата реалізація на сьогодні є:
- «Створення сортувального цеху твердих побутових відходів на території полігону ТПВ» (перемога у конкурсі, організованому державним фондом регіонального розвитку України). В рамках цього проекту придбано мобільну сортувальну лінію.
- За підтримки проекту міжнародної технічної допомоги Європейського Союзу «U-LEAD з Європою»  здійснюються заходи із вдосконалення роботи ЦНАПу громади.
Також учасники зустрічі дізналися і про вже діючий пілотний  проект «Поліцейський офіцер громади». Метою якого є підвищення рівня публічної безпеки і порядку, охорона прав і свобод людини та протидія злочинності на території ОТГ.
Різнобічних запитань  було надзвичайно багато, що засвідчує  актуальність обговорюваних тем. Головне – було  почуто  зворотній зв’язок.
Хочеться донести до всіх людей, що децентралізація – це реальний шанс для громади бути самостійними та розвиватися.

Захід відбувся в рамках реалізації проекту ПУЛЬС «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні», що впроваджує Асоціація міст України в партнерстві з Радою міжнародних наукових досліджень та обмінів (IREXв Україні) за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) та в партнерстві  з Хмельницьким обласним відділенням ВГО « Українська бібліотечна асоціація».
#USAID #PULSE #IREX #АМУ #ПУЛЬС #AUC

 
Переглядів: 174 | Додав: root