Головна » 2019 » Січень » 16 » Жіночі обличчя нової історії України
08:52
Жіночі обличчя нової історії України

Жіночі обличчя нової історії України

В рамках проекту Національного демократичного інституту «Просування участі жінок в політиці та протидія сексизму в Хмельницькій області» в Волочиській центральній бібліотеці відбулась презентація фотовиставки "Жіночі обличчя нової історії України", на яких зображено жінок депутаток міжфракційних груп Хмельницької області. Мета заходу – візуалізація та інформаційна підтримка депутаток міжфракційних груп Хмельницької області. На сьогодні в області створено 9 міжфракційних груп, в які ввійшли депутатки різних партій Хмельницької обласної та міської ради, а також Полоньскої, Нетішенської, Славутської, Летичівської, Шепетівської, Ізяславської та Волочиської рад. Одну із таких груп у Волочиській ОТГ очолює депутатка міської Аліна Коваль. На заході керівник проекту Тетяна Баєва розповіла про роботу Хмельницької обласної громадської організації Подільський центр "Гендерна рада" та ініціативи, які втілюють у життя депутатки міжфракційних груп Хмельницької області: впровадження громадських бюджетів, створення соціальних центрів для постраждалих від насильства, підтримку учасників АТО .
На заході обговорювалися питання: проблеми насильства в сім’ї, реальна допомога сім’ям учасників АТО, для яких проводять дводенні тренінги, виховання толерантності дітей у сім’ї. Також у рамках проекту проводять лідерські курси, сприяють роботі по обміну досвідом з американськими колегами, започатковують пілотні проекти на підтримку учасників АТО.
Захід пройшов за участю депутатки міської ради Аліни Коваль, представників місцевої ради та громади. Висловлювали думки про підвищення громадської активності, яка сприяє розвитку громади як соціальному так і економічному. Також розмова була про рівні права чоловіків і жінок в політиці та в суспільно активному житті.
Керівник проекту Тетяна Баєва внесла пропозицію щодо написання проектів, які надалі дадуть можливість створити центри допомоги для жінок і дітей за кошти Європейського союзу.

                          

Переглядів: 341 | Додав: root