Головна » 2018 » Травень » 17 » «Жива бібліотека» в дії
09:45
«Жива бібліотека» в дії

«Жива бібліотека» в дії 
17 травня у Волочиській центральній бібліотеці проводився захід у форматі «Жива бібліотека» на тему « Моя громада – мій добробут». «Жива бібліотека» була влаштована і працювала зовсім як справжня. Тільки наповнювали її не паперові книги, а живі люди, і читання - діалог особистостей. 
В основі живої бібліотеки лежить ідея дати змогу зустрітися тим людям, які в звичайному житті не мають можливості для тісного спілкування. В «Живій бібліотеці» « книгами» були представники місцевого самоврядування, спеціалісти з цієї галузі.
Різнобічних запитань до книг було надзвичайно багато, що засвідчує актуальність теми.
Запрошені гості бібліотеки мали унікальну можливість спілкування, адже в ролі «живих книг» себе вперше спробували представники місцевої влади.
Депутати Волочиської міської ради Оксана Пендрак, Аліна Коваль, Оксана Клімова, Вікторія Цимбалюк мали свіжі новини для читачів, адже «Жива бібліотека» відбулася на наступний день після сесії міської ради.
Поспілкувавшись з читачами бібліотеки в незвичному для себе форматі, секретар міської ради Оксана Пендрак поділилася своїми враженнями: «Від людей отримала багато пропозицій, які потрібно взяти до уваги. Для мене це був цікавий досвід. Питання обговорювалися різні, головне - почути зворотній зв’язок, адже це не просто виступ перед людьми, а жива розмова». 
Заступник начальника управління соціального захисту населення Волочиської РДА Сніжана Горобець окреслила ряд питань про зміни яких слід очікувати тим, хто уже користується субсидією.
Володимир Черніков після читання «живих книг» розповів: «Я дізнався у депутатів, що отримують люди в результаті децентралізації, які позитивні зміни відбулися у Волочиську, що планується зробити в поточному році. Хочу відзначити, що голова громади і депутати готові до діалогу з громадою і будуть прислухатись до нашої думки.» 
Як зауважила директорка бібліотеки Людмила Молчанова: «Захід організовано з метою підвищення обізнаності громадян щодо актуальної реформи місцевого самоврядування. Він проведений в рамках Проекту ПУЛЬС «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» виконується Асоціацією міст України (АМУ) в партнерстві з IREX/Україна за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID). У Волочиській громаді проект « Пульс» буде реалізовуватися протягом 2 місяців Волочиською центральною бібліотекою в партнерстві з Громадською організацією «Українська бібліотечна асоціація». 
Результати і враження учасників «Живої бібліотеки» такі, що подібні заходи потрібно проводити у бібліотеці і надалі.
#USAID #PULSE #IREX #АМУ #ПУЛЬС.

                                    

Переглядів: 283 | Додав: root