Головна » Архів новин
« 1 2 ... 47 48 49 50 51 »

Минає рівно рік, як в Києві почалися найжорстокіші протистояння в історії незалежної України. 19 лютого 2015 року в читальному залі Волочиської районної бібліотеки відбулося вшанування громадян які брали участь у Революції Гідності.

Це була просвітницька година: "Майдан. Хроніка подій" для молоді.

В ці трагічні дні нашої держави, у Києві на Майдані були і наші земляки, волочисці. Своїми спогадами, з присутніми, поділилися: Віддічук О.А., Клімов В.І., Годований А.С.

Хвилиною мовчання усі вшанували невмирущу пам'ять про загиблих героїв Небесної Сотні

Просмотров: 387 | Добавил: Superuser | Дата: 20.02.2015

Працівники краєзнавчого сектору підготували і випустили бібліографічну довідку "Чарівна муза в серці не згаса" до 80-річчя Олексія Івановича Довгалюка - ветерана праці, ветерана культосвітньої ниви, активного учасника ветеранського руху.

О.І. Довгалюк багато років є членом клубу "Пам'ять", що діє при бібліотеці, бере активну участь в проведенні заходів в рамках  засідання клубу "Надвечір'я" та літературно-творчого об'єднання "Обрії"

 

Просмотров: 398 | Добавил: Superuser | Дата: 18.02.2015

Війна! Коли чуєш це слово, відразу уявляєш щось велике і дуже страшне. Це не тільки бої, героїзм і подвиг. Це важкі людські страждання, нелюдські випробовування. Це смерть багатьох людей. Війна - горе не однієї людини, а цілого народу. Такою була афганська війна, брудна, неоголошена... Та хіба війни бувають чистими? "Гіркої пам'яті ковток" - під такою назвою у Волочиській районній бібліотеці пройшла година мужності приурочена до дня учасників бойових дій.

Також читачі нашої бібліотеки Дембіцька Анна, Миколюк Діана та Костенко Анна прийняли участь у районному фестивалі афганської пісні та поезії "Я акордами віри вам цю пісню співаю". Молоді дівчата майстерно та душевно читали поезію афганської тематики написану місцевими поетами.

Просмотров: 378 | Добавил: Superuser | Дата: 18.02.2015

14 лютого 2015 року працівники бібліотеки взяли участь у панахиді за загиблими Героями Небесної Сотні та урочистому відкритті пам'ятного знаку.

Просмотров: 350 | Добавил: Superuser | Дата: 18.02.2015

Людської пам'яті свіча хай запалає

Коли життя знов набирає силу

В ім'я народу хай вона палає

За муки, за життя і за могили

Хай вдячна пам'ять наша звеличає

 

22 січня 2015 року Україна відзначає чергову річницю з дня проголошення Акта луки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки.

У Волочиській районній бібліотеці для молоді було проведено історичний екскурс "Соборність держави - єднання народу". Під час заходу, враховуючи теперішні події в нашій державі, присутні висловили віру в те, що територіальна цілісність України назавжди залишиться непорушною.

Просмотров: 476 | Добавил: Superuser | Дата: 22.01.2015

17 та 20 січня у Волочиську засвітив яскраві вогники добра традиційний щорічний районний фестиваль колядок та щедрівок "Де святиться, веселиться свята Йорданська водиця".

Однією з гарних та смачних традицій свята став конкурс різдвяних страв, в якому активну участь взяли працівники бібліотек-філіалів Волочиської ЦБС

Просмотров: 477 | Добавил: Superuser | Дата: 21.01.2015

Визначення та законодавча база

Унітарна держава (від лат. унітас, унус - єдність, один) - це форма державного устрою, у якій частини держави є адміністративно- територіальними  одиницями  і   не   мають   статусу  державного   утворення. В унітарній  державі    функціонують єдині для всієї країни вищі органи державної влади, правова система, конституція, збройні сили.

Федерація (від лат. федераціо, федус - союз, об'єднання) - це форма державного устрою, у якій частини федеративної держави є державними утвореннями   та   володіють   певною   політичною   самостійністю           (суб'єкти федерації можуть мати власну, але узгоджену з федеральною конституцію, власні органи влади,  систему законодавчих,  виконавчих і  судових органів). Ці \творення формально не володіють  суверенітетом,  правом одностороннього виходу з федерації й самостійної участі в міжнародних відносинах. Приклади таких федеративних держав: Австрія, ФРН,  ОАЕ, США. Федерацію треба відрізняти від конфедерації, що являє собою міжнародно-правовий союз суверенних Держав,  наприклад  Європейський Союз (Швейцарська Конфедерація, попри історичну назву, є федерацією). Близькими до суб'єктів федерації можуть бути автономні утворення деяких унітарних держав (наприклад, Автономна Республіка Крим).

Просмотров: 422 | Добавил: Superuser | Дата: 05.01.2015

Сьогодні у Волочиську відбулося встановлення пам'ятника Тарасу Григоровичу Шевченку

Фото всередині

Просмотров: 669 | Добавил: Superuser | Дата: 23.12.2014

"Барви життя" - під такою назвою у Волочиській районній бібліотеці відкрито виставку робіт людей з обмеженими можливостями (приурочено дню інвалідів).

Свої роботи представили: Громська Людмила Анатоліївна, Копач Неля Мусіївна, Руда Ірина Олександрівна.

Фото

Просмотров: 507 | Добавил: Superuser | Дата: 11.12.2014

У Волочиській ЦРБ в читальному залі діє "Університет третього віку" - спільний проект з Волочиським територіальним центром соціального обслуговування. Мета проекту - навчити людей похилого віку працювати з комп'ютером, користуватись Інтернетом.

 

Просмотров: 424 | Добавил: Superuser | Дата: 17.11.2014