Головна » Архів новин
« 1 2 ... 49 50 51

"Об'єднуємось за покликом душі", під такою назвою 10 липня на базі бібліотеки-філіалу с.Бокиївка проведено заняття школи професійної майстерності.

Просмотров: 550 | Добавил: Superuser | Дата: 14.07.2014

Найбільший виклик українського книговидання полягає навіть не в черствості чиновника чи неповороткості бюрократичного апарату, а в тому, що половина українців не готова бачити в книзі джерело інформації та позитивних емоцій, бо не привчена змалку до читання.

Про це Віце-прем’єр-міністр України Олександр Сич заявив на конференції «Державна політика книжкової сфери: новий шанс для України», яка відбулася в приміщенні Наукової бібліотеки Національного університету «Києво-Могилянська академія» на завершення проекту Book Platform в Україні в рамках програми «Культура» Східного Партнерства ЄС.

У конференції взяли участь представники органів влади, письменники, видавці,книгорозповсюджувачі, медіа, бібліотекарі, перекладачі, журналісти, критики, літературознавці, культурні менеджери та громадські діячі з обговорення механізмів модернізації та реалізації державної політики в сфері книговидання.

Серед іншого Віце-прем’єр-міністр наголосив на потребі формування системної державної політики з розвитку читання. «Нам треба навчитися прищеплювати любов і повагу до книжки змалку з огляду на її виняткові можливості в поширенні знань і формуванні людської особистості. При всій повазі до радіо, телебачення й інтернет-ресурсів книга все ще залишається найбільш органічним і безпечним для здоров’я механізмом активізації тактильних і візуальних каналів сприйняття», - зауважив Олександр Сич.

Урядовець закликав учасників конференції до консолідації  зусиль держави, громадянського суспільства та бізнесу  не лише з визначення, але й реалізації державної політики у сфері вітчизняного книговидання та книгорозповсюдження. «Лише спільними зусиллями ми зможемо мінімізувати традиційний патерналізм держави у цій сфері й оптимізувати її вплив на ситуацію в галузі», - підсумував Олександр Сич.

Як повідомлялося раніше, 22 травня ц.р. відбулося засідання відновленої Міжвідомчої комісії з питань сприяння розвитку вітчизняного книговидання та книгорозповсюдження під головуванням Віце-прем’єр-міністра О.Сича, в ході якої учасники дійшли згоди щодо напрацювання дієвих механізмів захисту українського книжкового ринку, сприяння українському книговиданню, популяризації книги в суспільстві, а також залучення якомога ширшого кола експертної громадськості до прийняття відповідних державних рішень.

 

Просмотров: 443 | Добавил: Superuser | Дата: 01.07.2014

25 червня у Волочиській ЦРБ відбулося обговорення "Жити за законами держави" стосовно проекту Закону України "Про внесення змін до Конституції України (щодо децентралізації влади)", в якому прийняли участь представники державних установ міста.


Просмотров: 427 | Добавил: Superuser | Дата: 25.06.2014

У читальному залі Волочиської ЦРБ представлено інформаційний перегляд для громадського обговорення змін до Конституції України щодо децентралізації державної влади "Конституційна реформа . Права регіонів".

Порівняльну таблицю до проекту Закону України "Про внесення змін до Конституції України (щодо децентралізації влади)" можна переглянути за посиланням

Просмотров: 577 | Добавил: Superuser | Дата: 18.06.2014

28 березня у Волочиській районній бібліотеці проведено семінар-практикум для бібліотечних працівників Волочиської ЦБС "Краєзнавча робота сільської бібліотеки: стратегія розвитку". З історією і сьогоденням краєзнавчої діяльності публічної бібліотеки присутніх ознайомила Директор ЦБС Л. Молчанова.

 

 

 

 

Консультацію "Популяризація краєзнавчих ресурсів, продуктів і послуг бібліотек: важливий аспект діяльності сучасної бібліотеки" провела завідуюча відділу ОМІБР М. Мізіна.

 

 

 

 

 

 

 

Методичні поради:

- "Бібліотечне краєзнавство як сходинка до виховання особистості".

- "Довідково інформаційна робота бібліотек з питань краєзнавства"

надали завідуюча сектором краєзнавства та народознавства Л. Королюк та провідний бібліотекар сектору Н.Задорожна.

 

 

З досвідом роботи впровадження інформаційних форм краєзнавчої діяльності бібліотек поділилися працівники системи: Чорний І., Мала М., Макара О., Канчалаба П., Багрій О. та інші.

Просмотров: 861 | Добавил: Кравчишен | Дата: 28.03.2014

У Волочиській районній бібліотеці, в рамках Всеукраїнського тижня дитячого та юнацького читання, з 24 по 31 березня проходить ряд заходів, приурочених книзі та читанню молоді. Так, цікаво пройшли: обмін думками "Я прочитав, прочитай і ти" (з учнями Волочиського ліцею) та інформаційна панорама "Про все розкажуть книги".







Просмотров: 463 | Добавил: Кравчишен | Дата: 25.03.2014

27 лютого у Волочиській ЦРБ проведено семінар-практикум на тему «Бібліотека – центр правової освіти населення». Зі змінами у трудовому законодавстві бібліотечних працівників Волочиської ЦБС ознайомила начальник районного управління юстиції – Фіщук А.А. Консультацію «Підвищення рівня правосвідомості та правової культури громадян – актуальне завдання бібліотек сьогодення» присутнім надала провідний методист Н.Сягрова. Методичні поради «Мої права – моя фортеця» подала завідуюча відділу ОМІБР М.Мізіна. Провідний бібліограф – Г. Хоптяр ознайомила  працівників бібліотек –філій району з довідковим апаратом з правових питань районної бібліотеки. На закінчення з працівниками системи проведено практичні заняття та обговорено домашні завдання.








Просмотров: 506 | Добавил: Кравчишен | Дата: 28.02.2014

   Афганська війна... Брудна, неоголошена...
Та хіба війни бувають чистими?
   Будь-яка несе смерть, каліцтво, вдягає в жалобу тисячі сердець, материнських сердець. У війни холодні очі, у війни свій рахунок, своя безжальна арифметика.
"Відлуння Афганських гір", під такою назвою у Волочиській районній бібліотеці пройшла історична година для старшокласників Волочиського НВК (класний керівник Ю.Г. Молотай), приурочена 25-тій річниці виведення військ з Афганістану.
Присутні, затамовували подих, слухали про героїв страшної афганської війни. Поезії та розповіді про Афганістан, про загиблих земляків, пройшли болем та співчуттям крізь юні серця.
   Давно закінчилася війна, час крокує далі. Тільки для загиблих час зупинився. Він оживає разом з нашою пам'яттю.

























На могилі воїна-афганця Віталія Колодія у селі Баглаях
14.02.2014













Урок мужності в бібліотеці села Трительники "Відлуння афганської війни" за участю воїнів-афганців Яковлева О.Ф. та Куприкова А.М.
15.02.2014












Урок мужності в бібліотеці села Війтівці "Відлуння афганської війни".
Просмотров: 483 | Добавил: Кравчишен | Дата: 13.02.2014

7 лютого в районній бібліотеці відбулась виробнича нарада працівників Волочиської ЦБС "Аналіз ефективності діяльності бібліотек району: від реалізованих планів до нових ідей".









- Підсумки роботи діяльності бібліотек Волочиської ЦБС підвела директор ЦБС Л. Молчанова.
- З Аналізом діяльності бібліотек-філій Волочиської ЦБС по всіх напрямках виступили провідні спеціалісти ЦРБ:-пр. методист - Н. Сягрова;
- Заступник директора по роботі з дітьми - Л. Шинкарук; зав. відділу УЗБФОК - Л. Білоус.
- Аналіз планів роботи на 2014 рік зробила зав. відділу ОУНБР - М. Мізіна.




Просмотров: 435 | Добавил: Кравчишен | Дата: 10.02.2014

22 січня 2014 року Україна відзначила 95-ту річницю з дня проголошення Акта Злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки. З цієї нагоди у Волочиській районній бібліотеці відбулася інформаційна година "В моїм серці Україна". Ведучі познайомили присутніх з історією української державності, звучали пісні та вірші про Україну місцевого поета Олега Стадніка.




Просмотров: 503 | Добавил: Кравчишен | Дата: 23.01.2014

1-10 11-20 ... 481-490 491-500 501-510